Kolejność warstw od dołu
1 placek
2 masa
3 biszkopt
4 masa
5 placek
6 polewa
Ciasto:
30 dkg mąki
10 dkg cukru pudru
15 dkg margaryny
2 łyżeczki miodu
2 łyżeczki sody
1 jajko
Mąką i sodę przesiać, dodać cukier i jajko. Margarynę i miód roztopić, dodać do ciasta. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie połowy. Upiec 2 oddzielne placki
Masa:
10 dkg cukru
1/2 litra mleka
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
1 czubata łyzka mąki pszennej
1 cukier waniliowy
1 kostka masła
Mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym. Mąkę ziemniaczaną i pszenną rozmieszać w małej ilosci mleka, dodać do gotujacego się mleka z cukrem. Masło rozetrzeć dodać połyżce ostudzonej masy. Utrzeć
Biszkopt:
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
2/3 szklanka cukru
1/2 szklanka maki pszennej
2 łyżki wody
Białka ubić na pianę , utrwalić cukrem, dodać żółtka. Mąke i proszek przesiać, dodać do ubitych białek powoli mieszając. Na koniec dodać wodę. Upiec biszkopt